Aljkavost

Nemoguća misija?

Gradjani Mišarske i okoline izborili su se sa Sekretarijatom za saobraćaj da se osigura minimum bezbednosti u našoj ulici.

Mislili smo da smo najteži i najveći deo posla – završili!

Ali, sada smo suočeni sa drugom opasnošću – nevidjenom aljkavošću, nekompetencijom i nebrigom svih onih koji u učestvuju u IZVOĐAČKOM delu ovog projekta. Sve se radi odoka, kao da živimo u XVI veku, nadzornici se informišu sa plana koji smo mi postavili na zid, da bi svima bilo jasno kako Mišarska treba da izgleda – u budućnosti.

A rezultat je – kolovoz, u ovoj ulici bez trotoara, sada, u onom delu koji je popločan – viši je u za nekoliko centimetara  od nivoa kućnih ulaza, kapija, podrumskih prozora! To znači:

1.       Da neko ko je radio projekat u startu NIJE izračunao KOLIKO će biti visoki novi asfalt, medjusloj peska i betonske ploče preko svega toga

2.       Ili, ako je pravilno izračunao – nije bilo nikoga da obezbedi da izvođači to tako i urade.

3.       I još znači – da bez obzira koja je od ove prethodne tačke je tačna – kuće, zgrade, dvorišta i podrumi u Mišarskoj ulici, prilikom prve kiše – BIĆE POPLAVLJENI.

Probali smo da taržimo spas od svih gradskih i opštinskih inspekcija – najdalje što smo stigli je da to jeste NEZAKONITO, ako se tako radi i da će ekipe stići od nedelje – znači najmanje 5 dana od sada! Na našu primedbu da će se ovi nakaradni radovi nastaviti do tada i da će ŠTETA koju GRADJANI plaćaju biti mnogo veća naišli smo jedino na nezainteresovano slaganje!

Na priloženim slikama možete videti sav FUŠERAJ i NEZAINTERESOVANOST izvođača i nadzornih organa za posao koji rade u Mišarskoj. Prosuto ulje iz dotrajalih mašina, upotrebu parčića kocke da se zakrpe rupe izazvane nesavesnim radom, krivo postavljene ploče koje će se raspasti posle prvih kiša i prvih automobila, opšivanje tek postavljenih stubića starom granitnom kockom. Umesto da buše okrugle rupe u tek postavljenim betonskim pločama i tu usađuju stubiće, ploče se vade, kompresorima razbija sve i preko toga se naliva beton i stavljaju kocke… A tek nas čeka najnovije kopanje rupa oko vodovodnih ventila jer su izvođači radova uspeli da tek postavljene ventile unište

I niko ne brine, nikog ne interesuje!
Ako treba, mi gradjani Mišarske krenućemo opet da skupljamo potpise i dižemo krivične prijave – jer, javašluk i štete koje se svakodnevno množe – plaćaju se novcem građama Beograda.

Ne, gospodo sve što ste POGREŠNO uradili, moraćete da dovedete u normalno i zakonsko stanje – na vašu štetu!

U Beogradu, 25.08.2010.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.